Útifilm gyűjtemény folytatása...
                                                                                                                            

                                                                      UGRÁS A LAP ALJÁRA    
                                 
                
   
MADEIRA utifilm.
 A Portugáliához tartozó Madeira szigete Afrika partjainál fekszik az Atlanti-óceánban. A kellemes éghajlatú sziget fő vonzerejét legendás virágpompája és természeti szépségei adják. Madeira neve összefonódott az azonos nevű hímzéssel és borral. A Bortársaság központjában megkóstolhatjuk és megvásárolhatjuk ezt a kitűnő italt, sőt bepillanthatunk történetébe is. Monte hegyifalu templomában van eltemetve az utolsó Habsburg uralkodó, és ugyanitt láthatjuk a nevezetes "tobogánokat” is. Camacha kosárfonóiról ismert, míg Moniz egyedülálló sziklafürdőjéről. Santanában állnak azok a zsúpfedeles régi kis házak, melyek oly jellemzőek a szigetre. Az 1800 méteres hegycsúcsok és a buja növényzetű dombvidék természetjárókat, hegymászókat, siklóernyősöket és hegyi kerékpárosokat csábít ide. A "levadák”, azaz öntöző csatornák mellett vezető ösvényeken banánültetvények, szőlőskertek, cukornádtáblák, eukaliptusz és babérerdők között barangolva járhatjuk be Madeira szigetét. A tájat vulkáni eredetű sziklák, bazalttömbök, mély szurdokok, fekete fövenyű strandok és felhőbe vesző csúcsok jellemzik. Az élénk kulturális életéről ismert főváros; Funchal kikötőjében rácsodálkozhatunk Kolumbusz hajójának mérethő utánzatára… 
MEGTEKINTÉS: 
Jelszó:kuksi
  

  


Útifilm Skóciáról. 

 Smaragdzöld mezők, bíborszínű hangával borított dombok, legelésző birkanyájak, csillogó tavak, meseszép várak és kastélyok… Ez Skócia, meg persze skótkockás szoknyába öltözött férfiak, dudazene és aranyló skót whisky… A Brit sziget északi részén fekvő ország karaktere, hangulata eltéveszthetetlen. Edinburgh királyi vára és további tizenhatezer épülete áll műemlékvédelem alatt. Nyaranta itt és Glasgowban is fesztiválok és kulturális rendezvények sorozata várja a látogatókat. A régi kastélyok, erődök és romos apátságok hosszú és mozgalmas múltról mesélnek, és olyan hősökről, mint Wallace, a "Rettenthetetlen", vagy Rob Roy. Történetüket olyan skót költők és írók énekelték meg, mint Sir Walter Scott, Robert Louis Stevenson, vagy Robert Burns. Skócia híres még Kelta emlékeiről, a Felföld meseszép tájairól és Loch Ness turistacsalogató szörnyéről is... -Videoklip -Edinburgh -St. Andrews -Crail -Dundee -Glamis kastély -Whisky-túra -Loch Ness -Inveraray -Loch Lomond -Callander -Stirling -Glasgow -Ayr -Culzean kastély -New Lanark -Drumlanrig -Dumfries -Moffat -Selkirk -Jedburgh -Kelso -Floors kastély -Dryburgh -Abbotsford kastély.
 MEGTEKINTÉS:
SKÓCIA     
   

           

         

      
Útifilm RÓMA-ról, Olaszország fővárosáról .

Róma az "Örök város", ahová minden út vezet. A hatalmas ókori birodalom szíve, melyet át meg átsző a XXI. század megannyi létesítménye. A Circus Maximus és a Forum Romanum csak rommező, de a Colosseum, a Diadalív, és Traianus oszlopa ma is áll, és teljes szépségében pompázik a Capitolium. Láthatjuk Diocletianus és Caracalla termáit és bedughatjuk kezünket az 'igazság szájába'. A későbbi korok az Angyalvárral, a Trevi kúttal, a Spanyol lépcsővel, a Tiberist átszelő hidakkal és Viktor Emánuel emlékművével járultak hozzá a hét dombra épült város képéhez. Róma közepén egy önálló országot őriznek a svájci gárdisták, a magas falakkal körülvett Vatikánt, a katolikus világ központját.
MEGTEKINTÉS: 
              
         
Útifilm  CHALKIDIKI-ről, a görög félszigetről 

 Görögország - Chalkidiki megismertet bennünket azzal a bájos, egyedülálló ősi tájjal, amely az emberiség rendkívüli kulturális, mitikus és történelmi öröksége mellett páratlanul gazdag és változatos tengeröblöket, kiterjedt hegyláncokat, bérceket és szurdokokat rejt magában. Chalkidikin az ég mindig tiszta, a tenger pedig a kék számtalan árnyalatában pompázó, a nap csodásan süt le a legenda szerint istenek lakta vidékre. S még mi minden rejlik e csodás tájban? Erről győződjön meg ki-ki a saját szemével! 
MEGTEKINTÉS:
JELSZÓ:kuksi


                                                                         
  Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz
Copyright MyCorp © 2024