Ezen az oldalon Természetfilmeket és 
Ismeretterjesztő filmeket gyűjtöttem egybe,csodálatos élővilágunkról.
Köszönet érte minden feltöltőnek.
                                                                  UGRÁS A LAP ALJÁRA 


Rendező: Rácz Gábor
Ez a méltán népszerű természetfilm-sorozat az erdők flóráját, faunáját mutatja be a hónapok váltakozásában a vadásztársaságok, valamint az erdő és vadgazdaság közreműködésével. A sorozatot zenei aláfestés, és Mécs Károly narrátor hangja teszi még színesebbé.

Fájlnév: Tizenkét hónap az erdőn.avi
Európában mintegy 1 millió gímszarvas található. Földtekénken tehát legalább 2, de a félig háziasított, karámokban tartott csordákat is beleszámítva esetleg 3 millió gímszarvas jelenlétével számolhatunk. A Kárpát-medence természeti adottságai olyannyira kedveznek ennek a vadfajnak, hogy a hazánk területén élő gímállomány világhírnévre tett szert. A magyarság ősi regéjében vezérlő állat a szarvas. Kivezette épünket Etelközből, hogy végül is honfoglalóként a Kárpát-medencében telepedjen le. A szarvas mítosza a kereszténység terjedésével is tovább élt, és ezt a vadat, mint égi küldöttet nagy csodák tételére tartották képesnek. A 65 perces film bemutatja a gímszarvasok életét négy évszakon keresztül. A narrátor szöveg alapját Páll Endre: A gímszarvas és vadászata c. könyve szolgáltatta. Így bemutatásra kerülnek a különböző hazai szarvas tájak, és az ott élő állatok sajátosságai, a szarvasok társas viselkedése és annak élettani alapjai, az agancsnövesztés biológiája, a tehén és bikacsapatok élete és nem utolsó sorban a szeptemberi szarvasbőgés csodája.
Jelszó: levardine 

Magyarország szívében, a Balatontól 50 kilométerre délkeletre, a Tolnai dombságban található az a terület, ahol Európa legszebb és legnagyobb dámvadállománya él. 1923. óta, mióta a nemzetközi pontozásos trófeabírálati rendszer működik, hosszú évtizedeken keresztül mindig innen került ki a világrekorder dámbika, így a 35 ezer hektáron gazdálkodó Gyulai Erdészeti és Vadászati Részvénytársaság jelképe is fennállása óta a dámszarvas.
A film bemutatja a területen a vadgazdálkodás történetét a középkortól napjainkig, a dámszarvasok életét négy évszakon keresztül követi végig, kitérve élettani és viselkedésbeli sajátosságaikra, mint például az agancsnövesztés, az őszi párzási időszak, vagy a tavaszi szaporulat érkezése. Közép-Európának ezen a részén, ahol a nagyvadfajoknak már semmilyen természetes ellensége nem él, az ember kénytelen beavatkozni a természet folyamataiba, miközben legfontosabb szempont marad a biológiai egyensúly fenntartása, és a biológiai sokféleség megőrzése. A területen élő többi fadfaj is megjelenik a képernyőn, mint például a gímszarvas, a vaddisznó, az őz, és számos védett növény és madárfaj. A film 52 percben mutatja be Magyarországnak ezt a csodálatos oldalát, különös tekintettel a méltán világhírű dámszarvasra.. 
LETÖLTÉS:
Jelszó: levardine   A PARADICSOMMADARAK FÖLDJÉN:
A világ legcsodálatosabb, legpompázatosabb és legkülönlegesebb madarai Új Guineában élnek. A paradicsommadaraknak csak néhány faját sikerült eddig lefilmezni, részben azért, mert nagyon szégyenlős lények, részben azért, mert oly távol élnek. Ez az első "gyűjteményes" kiadás róluk. David Attenborough nem átall titkos búvóhelyekre, fák tetejére, barlangokba, sőt a mocsárba is utánuk menni, csak hogy megörökíthesse "paradicsomi" szépségüket és különös szokásaikat.
LETÖLTÉS:
AParadicsommadarak földjén 1.rar 

  
 ÖRÖKSÉG FEKETE ISTVÁNTÓL:
Színes, magyar nyelvű természetfilm - DVD-rip
Fekete István szellemi örökségét és hagyatékát ma több múzeum, emlékhely őrzi. A film bemutatja a göllei, a dombóvári, az ajkai múzeumot, a Diás-szigeten és a Rózsakunyhóban lévő; emlékszobát. Megismerkedhetünk olyan emberekkel, akiknek életét Fekete István művei alakították. Elkísérhetjük az írót utolsó útjára, amikor 2004 augusztusában végső; nyugalomra helyezték szülőföldjén, a Somogy megyei Göllében.
 LETÖLTÉS HOTFILE:
Orokseg.Fekete.Istvantol.avi 

     

 MAGYARORSZÁG NEMZETI PARKJAI:DUNÁN INNEN.
TV-sorozat / Természetfilm / Dokumentum - magyar film, DVDRip, Xvid
Hosszúság 5x25 perc
A Magyar Televízióból is ismert, méltán népszerű sorozatot, mely Magyarország 10 nemzeti parkját mutatja be, mint pl.: a Hortobágyi Nemzeti Park, Duna-Ipoly Nemzeti Park, Aggteleki Nemzeti Park, Őrségi Nemzeti Park, Duna-Dráva Nemzeti Park.
Az Aggteleki Nemzeti Park egy gyöngyszem. Ez a hely messze esik mindentől, perem jellegű, ahogy a szakemberek mondják.
A DVD tartalma:
A Bükki Nemzeti Park , Fennsík az ország tetején. Magyarország legmagasabban fekvő fennsíkja körül a "köveknek" nevezett, magasba törő ormok állnak őrt.
A Hortobágyi Nemzeti Park : "Van egy nagy jelképünk, a kiszáradt Hortobágy." Móricz Zsigmond.
A Körös-Maros Nemzeti Park: a vízjárta puszták vidékén. "Füzes Tiszaparttól Biharig egy róna, Mintha sebes árvíz meggyalulta volna..." Arany János.
A Kiskunsági Nemzeti Park : A homok és szik birodalma. A futóhomok-bucka minden útjába esőt maga alá temet. A szél formálta táj így szinte napról napra változik.
LETÖLTÉS MEGAUPLOAD: 

 MAGYARORSZÁG NEMZETI PARKJAI:DUNÁN TÚL.
TV-sorozat / Természetfilm / Dokumentum - magyar film, DVDRip, Xvid, Rapid
Hosszúság 5x25 perc
A DVD tartalma:
A Fertő-Hanság Nemzeti Park : A vadludak útján. A Fertő-tó egy Közép-Ázsiától idáig húzódó, sűrű növényzettel borított szikes-tó-füzér legnyugatibb állóvize.
A Balaton-felvidéki Nemzeti Park :A magyar tenger mellékén.A Balaton vidékének nyújtom a szépség almáját. Csak az az egy fáj, hogy nem tudom azt olyan szépen leírni, mint amilyennek láttam. Jókai Mór.
Az Őrségi Nemzeti Park : Táj és ember. A nyugati határszél éghajlata, az Alpok közelsége miatt nedvesebb, páradúsabb, de egyúttal kiegyensúlyozottabb is.
A Duna-Dráva Nemzeti Park : Az élő vizek parkja. A Duna főmedre és mellékágai nagyszerű vizes élőhelyek. Ez a világ a természeté.
A Duna-Ipoly Nemzeti Park :Találkozások térben és időben. E békés és barátságos tájkép, amit mi Dunakanyarnak ismerünk, nagyjából kétmillió éves csöndes, de kitartó küzdelem eredménye.
LETÖLTÉS MEGAUPLOAD: 
                                                                   UGRÁS A LAP TETEJÉREIngyenes honlapszerkesztő - uCoz
Copyright MyCorp © 2024