UGRÁS A LAP ALJÁRA
           

Jankovics Marcell avatott kézzel nyúlt a magyar népmesekincs ismert és kevésbé ismert történeteihez. A sorozat stílusában a népművészet motívumait használja fel, egyéni, mind a gyerekek, mind a felnőttek számára élvezetet nyújtó képi világot teremtve. A meséket Szabó Gyula mondja el. 
LETÖLTÉS: 

1.Magyar népmesék 1.rar
1.Magyar népmesék 2.rar
Jelszó: "talalat.net” 
Jankovics Marcell avatott kézzel nyúlt a magyar népmesekincs ismert és kevésbé ismert történeteihez. A sorozat 2.DVD lemeze, A meséket Szabó Gyula mondja el.
LETÖLTÉS:

2.Magyar népmesék 1.rar
2.Magyar népmesék 2.rar
Jelszó: "talalat.net” 

              Jankovics Marcell avatott kézzel nyúlt a magyar népmesekincs ismert és kevésbé ismert történeteihez. A sorozat 3.DVD lemeze. A meséket Szabó Gyula mondja el.
LETÖLTÉS:
3.Magyar népmesék 1.rar
3.Magyar népmesék 2.rar
Jelszó: "talalat.net” 

 Jankovics Marcell avatott kézzel nyúlt a magyar népmesekincs ismert és kevésbé ismert történeteihez. A sorozat 4.DVD lemeze. A meséket Szabó Gyula mondja el.
LETÖLTÉS:
4.Magyar népmesék 1.rar
4.Magyar népmesék 2.rar
4.Magyar népmesék 3.rar
4.Magyar népmesék 4.rar
Jelszó: "talalat.net” 

Országjárása alatt Mátyás király sok bajjal, cselszövéssel és igazságtalansággal találkozik, amelyeknek sokszor ő is áldozatául esik. Ám a végén mindig felfedi királyi kilétét, megbünteti a vétkest és megjutalmazza a szenvedőt.
Letöltés:
Mátyás az igazságos 1.rar
Mátyás az igazságos 2.rar
Mátyás az igazságos 3.rar 
                     


Mesék Mátyás királyról 
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy király…
Mennyi csodálatosan szép mese kezdődik ezekkel a szavakkal!
Vajon miért volt fontos őseinknek, hogy meséket őrizzenek meg és adjanak tovább az emberemlékezet számára – a mi számunkra – bölcs és jó uralkodókról, igazságos királyokról? Elsősorban azért, mert királynak lenni nem csupán azt jelenti, hogy valaki fejére koronát tesznek, palotába vezetik és díszes trónra ültetik. Mit jelent királynak lenni?
A meséket a régi korokban nem gyerekeknek mesélték. Felnőttek ültek össze estéről-estére, hogy meghallgassák a mesemondót, aki történeteket tudott szegény legényekről, elvarázsolt emberekről, csodás állatokról, messzi birodalmakról, no és persze jó királyokról…
Azonban gyerekek is ültek a felnőttek között, vagyis a mesék mindenkihez szóltak. A mesemondók pedig példaként állították a királyokat a mesehallgatók elé, mintha azt üzenték volna: „Legyetek ti is olyanná, mint a királyok! Induljatok útnak, győzzétek le az ellenségeket, lépjetek szövetségre a segítőtársakkal, és keressétek meg a világszép királykisasszonyt! Uralkodjatok igazságosan, vezessétek az életeteket bölcsen!” 

Letöltés: 


                                                                   UGRÁS A LAP TETEJÉRE


Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz
Copyright MyCorp © 2024