Itt gyűjtöttem egybe a kedvenc ifjúsági filmjeimet,melyeket szívesen nézek és olvasok...
Ezenkívül még családi kalandfilmeket is melyek jó szórakozást igérnek..


                                                       UGRÁS A LAP ALJÁRA 


 
                                  TÜSKEVÁR: 

fekete-fehér, magyar ifjúsági filmsorozat, 1967 szereplők: 
Bánhidi László (Matula bácsi) 
Seregi Zoltán (Tutajos)
Barabás Tibor (Bütyök)
Zenthe Ferenc (István bácsi)
Petrik József (Bütyök hangja) 
Földi Teri (Barkóczi Éva)
Kállai Ferenc (Tutajos apja)
Kiss Manyi (Náncsi néni) 
Dajka Margit (Tutajos nagymamája)

A film hőse egy kisfiú aki a Tutajos becenévre hallgat.Szülei a széltől is óvják, még az úttörőtáborba se engedik el. A nyári szünetben azonban elmehet a Kis-Balaton mellé egy rokonhoz, aki megismerteti őt a természet szépségeivel.
A nyaralás feltétele, hogy jól kell tanulnia.
Kalandokban gazdag vakáció alatt Tutajos és barátja Bütyök ,aki később utazik le a "berekbe",megismerkednek a természet és az élővilág szépségeivel,veszélyeivel. 
A nyaralásuk végén mint komoly és felelősségteljes fiatalemberként hagyják el a Kis Balatont és tanítójukat az öreg Matula bácsit.
Megtekintés: 
TÜSKEVÁR 1.DVD:
Jelszó: kuksi
TÜSKEVÁR 2.DVD:
Jelszó: kuksi    
A TITKOK KERTJE 

Mary Lennox kislánykorát a varázslatos Indiában töltötte a múlt század elején. Szülei elveszítése után nagybácsija, Lord Craven gyámsága alá kerül és visszatér Angliába. A szomorú idős úr nem sok időt szentel Marynek. Hosszú utazásokra indul, hogy enyhítse elhunyt felesége hiányát. A kastély és az óriási birtok eleinte nyomasztóan hat a lányra, aki lassan mégis feltalálja magát. Társakat lel helybéli felfedező útjaihoz az egyik kis szolga és a lord fia személyében. Dickon évekig ágyhoz kötötten élt apja túlzott elővigyázatosságai miatt, de Mary megjelenése szinte csodát művel. A kis csapat együtt lel az eldugott kertre, amelyet eredeti pompájában akarnak visszaállítani. Közben más titkokra is bukkannak.
MEGTEKINTÉS:
vagy:
Jelszó: linkvadaszok.hu
            
   
VISSZATÉRÉS A TITKOK KERTJÉBE 

Mary és Colin gyermekkori barátsága szerelemmé és házasságá alakult a titkos kertben töltött boldog évek alatt. A házaspár évek múltán menedéket rendez be a kastélyban a háborúban árván maradt angol gyerekek számára. A kert a világégés okozta sok viszontagság és szomorúság következtében elveszti régi varázsát és kisugárzását. Közben Colint kinevezik Anglia amerikai nagykövetének és Mary is követi férjét Washingtonba. Az Újvilágban az asszony csereprogramot szervez amerikai és angol gyerekek között. Egy washingtoni árvaház meglátogatása során megismerkedik Lizzie-vel, akiben gyerekkori önmagát látja viszont. Ráveszi a kislányt, hogy csatlakozzon a programhoz, amelynek keretében egy teljes évet tölthet a csodálatos angliai birtokon.
MEGTEKINTÉS:
vagy:
Jelszó: linkvadaszok.hu
                
      
 BOGÁNCS 
1958 fekete-fehér magyar kalandfilm, 80 perc, 

 Bogáncs pulikutya, aki foglalkozására nézve az állami gazdaság juhászának nyájőrzője, elkóborol. Gazdája mindenfelé keresi, de hiába. Bogáncs azonban élvezi, hogy azt tehet, amit akar, s csakhamar a cirkuszosokhoz csatlakozik. Dodó, az öreg bohóc úgy gondolja, a kutya ideális partner lenne számára egy új számban, de Bogáncs ismét önállósítja magát. Újabb kalandok következnek, s mielőtt a kutya igazi bajba keveredne, gazdája szerencsére rátalál.
MEGTEKINTÉS:
Jelszó: netratt.com
          
                 
A PÁL UTCAI FIUK
színes magyar-amerikai ifjúsági film, 104 perc, 1969 
 DvdRip 
A Pál utcai grundon délutánonként kisdiákok játszanak. Hírét veszik, hogy a füvészkertben tanyázó rivális társaság, amelynek Áts Feri a vezére, rohamra készül, hogy elfoglalja a Pál utcaiak grundját. A fiúk felkészülnek az ellenséges támadásra. Bokát választják vezérül, a többiek is kapnak rangot, egyedül a vézna, szőke Nemecsek Ernő marad közlegény. Geréb, aki szintén a vezéri rangra pályázott, bosszúból a füvészkertiekkel szövetkezik. Az árulás gyanúja Nemecsekre terelődik. A vézna kisfiú, hogy bebizonyítsa hűségét, visszaszerzi az ellenség által elrabolt grundzászlót. Akciója során kényszerű fürdőt vesz a füvészkerti tó hideg vizében. Elérkezik a csata napja. A lázasan fekvő Nemecsek kiszökik betegágyából és bátran veszi ki részét a harcból. De nem sokáig örülhet új főhadnagyi rangjának, mert a fürdés miatt tüdőgyulladást kap. 
MEGTEKINTÉS:
                         
          
KETTEN A NYEREGBEN AVAGY A- VADNYUGATI GALIBA
(How the West Was Fun)
1994 színes, szinkronos amerikai családi vígjáték 93 perc1994 - DVD –rip 

A vadnyugaton a nagy fehér nagyinak van egy kis bozontos farmja. Szemet vet utóbbira Bart, a rókaszemű gaz (különben szomszéd). Pechjére: jő a két fehér unoka és lesz kapsz! A fiatal "Olsen-banda" ezúttal western környezetben csitriskedik és tanítja móresre a fondorlatoskodót. Uff! 
 MEGTEKINTÉS: 
Jelszó: levardine
  
  

     
ANYA KERESTETIK (Billboard Dad)
 1998 amerikai romantikus vígjáték 
dvd/4.15Gb/Fileserve HUNDUB

 Az ikrek nem bíznak semmit a véletlenre! Emily és Tess Tyler elhatározzák, ha törik, ha szakad, feleséget kerítenek apjuknak. És hogyan is lehetne jobban felhívni a nők figyelmét sármos apjukra, mint egy óriásplakát segítségével? A jól sikerült reklámnak köszönhetően hamarosan nők ezrei rohamozzák meg Maxet, a sikeres szobrászt, de hiába a széles választék, valahogy egyikük sem az igazi. Mikor Max végül megismerkedik a bájos Brooke-kal, a lányok megnyugodva dőlhetnek hátra, hiszen ez aztán igazi szerelem első látásra. Nem is sejtik, hogy a boldog végkifejletig még mindnyájukra megpróbáltató kaland vár. 
 MEGTEKINTÉS:

  

              
GYEREK A NYEREGBEN  (The Derby Stallion) 
színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 98 perc, 2005 

A tizenöt éves Patrick édesapja amerikaifutball játékos volt. Jim azt szeretné, ha fia a nyomdokaiba lépne, és profi sportoló lenne belőle. Ám Patrickot sohasem érdekelte a foci, sem a baseball, de még az atlétika sem. A fiú egy blueszenésszel, Houston Jonesszal barátkozik. Az apja azonban rossz szemmel nézi kettejük kapcsolatát. Fiatalon Jones zsoké és lovas edző volt. Amikor kiszabadít egy sérült versenylovat, meg van győződve arról, hogy ezzel az állattal újra a csúcsra juthat. Benevezi a nemzeti akadályversenyre, de csak hat hét van a felkészülésre. Patrick és két másik gyerek segít neki.
 MEGTEKINTÉS: 
Jelszó: nyoves
            
  
A KALÓZOK HÁBORÚJA (Il Corsaro nero, 1971)
 színes, magyarul beszélő, olasz kaland, vígjáték, akció, 92 perc, 1969

 Az újvilág egyik Karib-tengeri kikötőjében szinte mindennapossá válnak az akasztások: a spanyol alkirály embertelen zsarnoksággal próbálja móresre tanítani a bennszülötteket, mindeközben saját hasznáról sem feledkezik meg. Angyali szépségű, ám ördögien ravasz feleségével, Isabellával szövetkezik, hogy a Spanyolországba induló rakományokra rátehessék kezüket. Terveiket azonban keresztezi egy brit kalózkapitány, Blackie és agyafúrt cimborái. Blackie ugyanis tudomást szerez egy aranyat szállító hajóról, és hogy a zsákmányt megszerezze, szövetséget köt Don Pedro kapitánnyal, akinek részesedést ígér az aranyból. A hajó azonban elterelő hadművelettel homokot szállít. 
MEGTEKINTÉS:
Jelszó: ZelosZ
  
                  
PATA CSATA, 
DvdRip,HunDub (Racing Stripes) 
színes magyarul beszélő dél-afrikai-amerikai családi vígjáték, 102 perc, 2005 

Egy vándorcirkusz a viharban elveszíti rendkívül értékes szállítmányát: egy csodálatos zebracsikót. Nolan Walsh lótenyésztő talál rá a megrettent állatra, és hazaviszi lányának, Channingnek. Csíkos, a kis zebra hamar összeismerkedik a pajtaudvar szemtelen bandájával, akiket Kócos, a shetlandi póni vezet, és Franci, a bölcs, öreg kecske próbál kordában tartani. Amikor Csíkos tudomást szerez a környék legrangosabb lóversenyéről, lázas edzésbe kezd, hogy elérje álmát: legyőzni az összes lovat. MEGTEKINTÉS: 


                     

            
Ludas Matyi 1949, 
DvdRip színes magyar játékfilm, 107 perc, 1949 

A klasszikus mese hőse, Ludas Matyi itt is háromszor veri vissza Döbrögin a rajta esett sérelmet. Ebben a változatban azonban Matyinak segítőtársai is akadnak egy Piros nevű leány, Gergely hajdú és a debreceni tudós professzor személyében.
MEGTEKINTÉS:


                   
                                                    UGRÁS A LAP TETEJÉRE

                                                                                      


Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz
Copyright MyCorp © 2024